Sfat: În loc de o conturare detaliată, încercați să scrieți în avans.

Review: Thesis Editor | UK Top Writers

Prescrierea implică sortarea notițelor și comentariilor din cărți, amplificarea lor cu propoziții și paragrafe și apoi punerea lor într-o secvență logică.

Organizarea este esențială pentru că ai o mulțime realizare licenta de materiale – mai mult decât te-ai ocupat vreodată. Pur și simplu, sunt prea multe de păstrat drept în capul tău, prea multe pentru a alcătui organizația în timp ce te plimbi. Dacă materialul este dezorganizat, teza ta va fi greu de scris și la fel de greu de citit. Argumentul tău va fi mai degrabă confuz, decât transparent. Nu asta vrei. Vrei o lucrare care să se deplaseze prin cercetarea ta logic, fără ocoliri sau fundături. Vrei să se desfășoare în mod sensibil pentru cititorii tăi, susținând argumentul tău de bază, arătându-și logica și prezentând dovezi cheie. Prescrierea este concepută pentru a vă ajuta să realizați acest lucru.

patru pași către o prescriere eficientă

Dacă ați scrie o carte sau o dizertație, primul pas ar fi să vă organizați materialul de cercetare în capitole. Asta am făcut pentru această carte. Tezele de specialitate sunt mai scurte – sunt mai mult ca articole academice decât

Aici ajungem la o parte a conturării tradiționale pe care o poți folosi cu adevărat. Fiecare schiță bună începe cu cele mai mari categorii, cifrele romane cu majuscule I, II, III, IV . . . . Este exact ceea ce trebuie să stabiliți aici. Fă-o mai întâi. Nu vă faceți griji că le primiți în ordinea corectă, cel puțin nu încă. Vom face asta după ce vom stabili categoriile. În acest moment, gândiți-vă doar care ar trebui să fie categoriile. Aceste cifre romane vor deveni secțiunile principale ale lucrării dvs. În acest moment, totuși, ar trebui să vă gândiți la ele ca la categorii în care vă veți plasa cercetarea.

Sfat: > primul pas în prescriere este să decideți asupra secțiunilor principale ale lucrării dvs. Acestea sunt cifrele romane mari într-un contur tradițional. În prescrierea noastră, le vom numi categoriile principale.

Deoarece multe cercetări vor merge în aceste categorii, trebuie să le sortați în mai mulți pași. Puteți face acest lucru punând – și răspunzând – patru întrebări în această ordine:

  1. Care sunt categoriile adecvate (sau secțiunile de hârtie), având în vedere argumentul și dovezile mele? (Acestea sunt cifrele romane cu majuscule într-un contur.)
  2. Care este cea mai bună ordine în care să aliniați aceste categorii și să le prezentați cititorilor?
  3. În ce categorie ar trebui să încadrez o anumită cercetare, cum ar fi o notă de carte sau un comentariu personal?
  4. Am lăsat din neatenție vreo lacune în argumentația mea, fie ratând o categorie în întregime, fie făcând prea puține cercetări asupra uneia?

Deci, doriți să faceți acești patru pași în ordine: (1) configurați principalele categorii; (2) aliniați-le într-o ordine logică; (3) depuneți articole individuale în categoria potrivită; și (4) verificați dacă există găuri în secvență.

Determinarea principalelor categorii este locul unu de muncă, deoarece acestea sunt pietrele de temelie pentru lucrarea dvs. Nu lăsați fișierele dvs. de cercetare să decidă aceste categorii în mod implicit. Asta e înapoi. Ar trebui să decideți categoriile în mod conștient în lumina întrebării și argumentului tezei. Impune o anumită ordine intelectuală. Apoi, după ce ați configurat categoriile, utilizați-le pentru a sorta dovezile.

dar să nu vă faceți griji dacă se îndepărtează. Continuați să scrieți fără pauză. Aceștia pot fi încurajați să repete procesul, concentrându-se pe ideile care le-au plăcut în rundele anterioare. Rezultatul este încă o schiță foarte liberă, care poate deveni parte din prima schiță a lucrării sau poate stimula idei pentru aceasta. Beneficiile sunt (1) limbaj original, izbitor, deoarece scriitorul este mai puțin constrâns de convenție, mai puțin capabil să stăpânească fluxul de idei originale și (2) „cuvinte pe hârtie”, depășind blocajul scriitorului. Principalul susținător și inovator este Peter Elbow. Vezi Scrierea sa fără profesori, ed. a II-a. (New York: Oxford University Press, 1998); și Scrierea cu putere, ed. a II-a. (New York: Oxford University Press, 1998). Joan Bolker o susține ca tehnică terapeutică pentru studenții cu blocaj de scriitor. Joan Bolker, Scrierea disertației în cincisprezece minute pe zi: un ghid pentru începerea, revizuirea și finalizarea tezei de doctorat (New York: Henry Holt, 1998).

cărți – așa că, în general, folosesc mai degrabă secțiuni decât capitole. Dar principiul de organizare este același: începeți prin a vă concentra pe cele mai mari blocuri de construcție. În acest caz, cele mai mari blocuri sunt secțiunile hârtiei dvs. Descoperiți-le mai întâi, deoarece sunt cheia pentru transformarea unui fișier informe de note într-o teză bine ordonată.